0172 494 206 info@jntechniek.nl
Selecteer een pagina

Historie

Historie

We schrijven Dwarsbolwerksteeg te Leiden, in het jaar 1894…. Jan de Nie start een smederij annex slotenmakerij. De zaak loopt goed en verhuizen is een noodzaak, zij betrekken een woning aan de Heerengracht, alwaar de nette kamer wordt omgetoverd tot een heuse showroom van haarden en kachels. De omschakeling naar een verwarmingsbedrijf was een feit!

Naast producten van andere fabrikanten verhandelen werd een eigen CV haard ontwikkeld door zoon Johan en kleinzoon Jan. De JN haard was geschikt voor het stoken op kolen, olie en later op stadsgas en aardgas. Voor de handel in haarden werd opgericht de “JN Haardenfabriek’’, onder de leiding van kleinzoon Piet. De in het verleden gesloten overeenkomst met ventilatorenfabriek Rotodyne NV werd verder uitgebreid, e.e.a. om de teruggang in verkoop CV haarden te compenseren.

In de zeventiger jaren stopt de productie van de haarden in het geheel en gaat JN haardenfabriek op in het verwarmingsbedrijf voor de verkoop van ventilatoren, onder de gewijzigde naam JN Techniek. Sinds juli 2004 is JN*Techniek (lees: JN Ventilatie Techniek) weer zelfstandig en verricht haar activiteiten vanuit Alphen aan de Rijn onder de leiding van achterkleinzoon Willem!